Alternatieve behandelingen

In dit hoofdstuk

2006_03_ss20_343.jpg

  • Algemene informatie. Veel mensen maken gebruik van alternatieve (complementaire) behandelwijzen, vaak naast een reguliere behandeling. Soms zitten er risico's aan vast. Lees verder.
  • Achtergronden. Een kenmerk van alternatieve behandelwijzen is dat ze niet gebaseerd zijn op gangbaar wetenschappelijk onderzoek. Mensen hebben verschillende redenen om te kiezen voor een alternatieve behandeling. Lees verder.
  • Praktische informatie. Wanneer u voor een alternatieve behandelwijze kiest, is het van belang dat u zich goed voorbereidt. Overleg altijd vooraf met uw reguliere arts. Lees verder.
  • Verschillende behandelwijzen. Er zijn talloze alternatieve behandelingen waaruit u kunt kiezen. We geven hier enkele voorbeelden. Lees verder.

Vooraf

Dit hoofdstuk biedt een overzicht van de belangrijkste onderwerpen op het gebied van alternatieve behandelingen. Omdat deze onderwerpen voor veel patiënten van belang zijn, wordt de informatie ook gebruikt in uitgaven over andere aandoeningen. De tekst heeft om deze reden een algemeen karakter.